Pasta jajeczna z sardynkami

Pasta jajeczna z sardynkami

Nie jestem wielkim fanem ryb, ale lubię rybki w puszce np. sardynki. I uwielbiam pasty rybne typu awanturka. Dziś na śniadanie będzie wersja z jajkiem i bez pieczywa.

 

Składniki na 2 osoby:

 

puszka sardynek razem z olejem

2 jajka ugotowane na twardo

pół małej cebuli czerwonej pokrojonej w kostkę

2 łyżki jogurtu greckiego

natka pietruszki do dekoracji

ziemniak lub batat – ugotowany w mundurku i przekrojony na pół

 

Jak przygotować pastę jajeczną z sardynkami?

Wszystkie składniki oprócz natki miksujemy na gładką masę. Dekorujemy natką i podajemy  jako gzik z ziemniakiem / batatem lub z chlebem.

 

Lubisz moje  wpisy? Bądź na bieżąco na FacebookuInstagramie!

pasta z sardynek i jajek

 


Related Posts

Kanapki z pastą z krewetkami

Kanapki z pastą z krewetkami

Jakiś czas temu byłam na warsztatach kuchni szwedzkiej Scandinavian Love Fika w Electrolux Taste Center, które poprowadził szef kuchni Ambasady Szwecji w Polsce Michał Godyń. Oprócz raków najbardziej smakowały mi kanapki z krewetkami zimnowodnymi. Po tych warsztatach zaczęłam robić sobie własną wersję z trochę mniej zdrowymi krewetkami koktajlowymi i  z cebulą. Są pyszne i robi […]

Pomidorowa sałatka panzanella z tuńczykiem

Pomidorowa sałatka panzanella z tuńczykiem

Jakiś czas temu dostałam opakowanie greckich sucharków. Są twarde jak podeszwa, ale namoczone i podawane z pomidorami są przepyszne. Wtedy postanowiłam, że zrobię z nich panzanellę, kiedy tylko zacznie się sezon pomidory malinowe. Oczywiście zwykłe sucharki lub grzanki też dadzą radę, bo szkoda sobie odmawiać tej pysznej mieszanki. Panzanella to taka włoska sałatka pomidorowa, tylko z chlebem, który namacza […]



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *