Pasta jajeczna z awokado? Klasyką zdrowych past śniadaniowych jest jajko i awokado. Nie może jej zabraknąć na naszym stole, zwłaszcza, że robi się ją dosłownie chwilkę. Lepsza od niej jest tylko pasta jajeczna z sardynkami.
Składniki:
3 ugotowane na twardo jajka
dojrzałe awokado
sok z połówki limonki
pół małej czerwonej cebuli pokrojonej w drobną kostkę
łyżka oliwy
świeżo zmielony czarny pieprz
Jak przygotować pastę jajeczną z awokado?
Awokado obrać, skropić cytryną i pokroić na kawałki. Wymieszać z oliwą i pieprzem. Jajka poszatkować krajalnicą do jajek i dodać do awokado razem z cebulą. Wymieszać i podawać z pieczywem lub z na połówkach ugotowanego ziemniaka lub batata jako gzik.
Lubisz moje wpisy? Bądź na bieżąco na Facebooku i Instagramie!