Bajgiel jak bajgiel, taka kombinacja to żelazny klasyk. Można jeszcze dodać sobie kapary czy oliwki, ale ja nie chciałam zagłuszać smaku koperku, bo to koperek, który sama wyhodowałam z nasionka. Więcej o moich przygodach z miejskim ogrodnictwem można przeczytać tutaj.
Ponieważ w piekarni koło mnie nie ma bajgli, kupuję zwykle obwarzanki krakowskie. Ważne, żeby nie trafił nam się stary obwarzanek, bo będzie go ciężko kroić.
Składniki:
bajgiel lub świeży obwarzanek krakowski
2 czybate łyżki serka śmietankowego
plasterek wędzonego łososia
2 plasterki czerwonej cebuli
koperek
świeżo zmielony pieprz
Jak przygotować bajgla z łososiem i koperkiem?
Obwarzanek kroimy tak, żeby uzyskać 2 kółka. Każdą połówkę smarujemy serkiem. Na jednej z nich układamy łososia, cebulę i koperek, a drugą pieprzymy. Składamy obwarzanek, żeby znowu tworzył całość, kroimy na kawałki i zjadamy.
Lubisz moje wpisy? Bądź na bieżąco na Facebooku i Instagramie!