Jaglana kuchnia Marka Zaremby to dieta oparta na oczyszczeniu organizmu i naturalnym pożywieniu, składającym się z warzyw i kaszy. Nic dziwnego, bo Marek jest dietoterapeutą. Nietypowe w tej książce jest natomiast jego podejście, że karmimy się nie tylko chlebem, ale i miłością, Zdrowa kuchnia to nie tylko detoks i aktywność fizyczna, ale też detoks emocjonalny, spokój i harmonia. Ważne jest przecież celebrowanie posiłków z najbliższymi, dbanie o okresy postu i zdrowa kultura stołu.
Dlaczego ten post oparty jest na jaglance?
Bo to królowa kasz, która jest lekkostrawna, bezglutenowa i alkalizująca. Zawiera też krzemionkę i białko.
Co możemy zyskać jeśli zaprzyjaźnimy się z kaszą jaglaną?
Efektem ma być odchudzanie, lepsza praca jelit, zdrowsze włosy i paznokcie i lepsze samopoczucie.
W książce znajdziemy pełną instrukcję jak przeprowadzić 7 dniowy detoks jaglany i oczywiście przepisy.
Nawet jeśli nie będziecie już na diecie, to pysznie wygląda czarny ryż z mango, jaglanka z paprykowym pesto i cukinią, czy pasztet jaglany z cukinią i fasolą.
Jaglany detoks. Oczyść organizm w 7 dni!
Autor: Marek Zaremba
Wydawnictwo Pascal
Data premiery: 2015
Ilość stron: 336
Okładka: twarda