Podobny przepis na mus z bakłażana i czekolady jest w „Naturalnie” Alaina Ducasse’a, tylko tam od zera robi się babaganusz z bakłażana i mus ze śmietany i czekolady. To jest wersja błyskawiczna, która jest idealnym deserem po dużym daniu obiadowym. Nie jest to smak dla każdego, ale kiedy już nauczymy się go lubić, będziemy go jeść codziennie. A robi się go w minutę
Składniki:
1,5 tabliczki gorzkiej czekolady
puszka pasty z bakłażana (ze sklepu arabskiego)
Jak przygotować mus z bakłażana i czekolady?
Czekoladę podgrzewamy w kąpieli wodnej aż będzie płynna i mieszamy z pastą z bakłażana. Gotowe.
bardzo lubię eksperymentować z połączeniami czekolada+warzywo. z bakłażanem jeszcze nie próbowałam, a biorąc pod uwagę, że jako warzywo średnio go lubię, to bardzo jestem ciekawa czy w duecie z czekoladą, bardziej by mi smakował 🙂
ja mam podobnie. Lubię tylko pastę z bakłażana, bo sam w sobie to nic ciekawego
Wow, przepis wygląda genialnie. Bardzo jestem ciekawa smaku, więc na pewno z niego skorzystam!
Wow, nigdy bym nie pomyslala o takim polaczeniu. Musze sprobowac kiedys 🙂
Polecam, jest proste i niecodzienne