![Foodpairing whisky](https://ugotowanepozamiatane.pl/wp-content/uploads/2017/10/Zdjecie_III1-1024x768.jpg)
jakie potrawy pasują do whisky?
FESTIWALOWY PLAN DNIA
Piątek 17:00- 22:00
17:00 Oficjalne otwarcie
19:00 Versace, Lamborghini, Puni- rozmowa z Julią Pedross
19:30 Pokaz Live Cooking- potrawy z whisky. Kreacje pod przewodnictwem Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni- Zatoka Smaku
20:15 Innowacyjne połączenie czekolady z alkoholem- pokaz prowadzony przez Marcina Paździora- Zatoka Smaku
Sobota 12:00- 21:00
12:30 Inwestowanie w rynek whisky. Czy to się opłaca?
13:00 Rozważna i Romantyczna – Szkocja Vs. Irlandia- warsztaty prowadzone przez Przemysława Gwardzika
14:30 Spotkanie autorskie- Dominic Roskrow, autor książki „Whisky: Malt Whiskies of Scotland (Collins Little Books)”
15:30 Spotkanie autorskie- Ingvar Ronde, wydawca Malt Whisky Yearbook 2018- premiera
16:00 Potrawy z whisky- kreacje pod przewodnictwem Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni- pokaz live cooking- Zatoka Smaku
16:45 Innowacyjne połączenie czekolady z alkoholem- pokaz prowadzony przez Marcina Paździora- Zatoka Smaku
16:30 Whisky bez tajemnic- degustacyjny savoir- vivre- warsztaty prowadzone przez Przemysława Gwardzika
17:30 Niezależni bottlerzy- czy niszowe znaczy lepsze? Rozmowa z Celine Tetu
18:00 Potrawy z whisky- kreacje pod przewodnictwem Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni- pokaz live cooking- Zatoka Smaku
18:45 Innowacyjne połączenie czekolady z alkoholem- pokaz prowadzony przez Marcina Paździora- Zatoka Smaku
18:30 Wolf Distillery- pierwszy polski start-up whiskey
19:30 Wolf Distillery- licytacja kolekcji 17 whiskey oraz Beczki Wolf Whiskey Smoky
20:00 Uroczyste zakończenie, rozstrzygnięcie konkursu Warsaw Whiskies Awards 2017