FESTIWAL KULTURY KOKTAJLOWEJ World Class Cocktail

FESTIWAL KULTURY KOKTAJLOWEJ World Class Cocktail

Można już zarezerwować bilety na 2. edycję World Class Cocktail Festival (5-16.06).

World Class to ogólnoświatowy program promujący nowe trendy w sztuce koktajlowej i jakościową konsumpcję światowej klasy alkoholi.

Festiwal Koktajli promuje krajową scenę barmańską, zero waste bez jednorazowych słomek i odpowiedzialne spożywanie alkoholu przez osoby pełnoletnie. To też świetna okazja do spędzenia czasu ze znajomymi i wyjścia z domu oraz poznania nowych lokali.

Ma nas zachęcić, żebyśmy odkryli nowe bary, w których jeszcze nie byliśmy, zobaczyli że wiele restauracji, gdzie i tak chodzimy ma w karcie koktajle i spróbowali czegoś nowego. Ma też przełamać stereotyp przysłowiowego rumu z colą, bo przecież koktajlowych klasyków jest dużo więcej a jeszcze więcej możemy poznać autorskich kompozycji mistrzów sztuki barmańskiej.

World Class Cocktail Festival

W tym roku inspiracją przy tworzeniu koktajli festiwlaowych będą Bulleit Lemon Tonic, Singleton Sour i Johnnie Walker Gold & Apple.
Zachętą może być też festiwalowa cena zestawu dwóch koktajli w promocyjnej cenie 29 zł. Możemy zabrać więć kogoś na drinka i zapłacić jak za 1 koktajl.

W tym święcie kultury koktajlowej bierze udział 100 najlepszych barów i 15 miast – Warszawa, Wrocław, Łódź, Kraków, Lublin, Szczecin, Trójmiasto, Poznań i Śląśk.
Bilet trzeba kupić wcześniej wskazując datę i bar, który chcemy odwiedzić.
Po wizycie będzie można zagłosować na najlepszy koktajlbar, oraz wybrać barmana roku i reprezentanta Polski w najważniejszym konkursie barmańskim na świecie

World Class Cocktail Festival

World Class Cocktail Festival
Rezerwacje:  na CocktailFestival.pl

A tymczasem zapraszam po kilka przepisów na drineczki na bazie sake z mojego bloga.


Related Posts

Australijski koktajl truskawkowy

Australijski koktajl truskawkowy

Coraz modniejsze stają się lokale serwujące tzw. freakshaki, czyli zwariowane koktajle mleczne. Liczy się nie tylko smak koktajlu, ale też dekoracja – bita śmietana, kawałki wafelków, albo popcorn, słodkie syropy ściekające po ściankach naczynia. Moda na nie zaczęła się w Australii wraz z Instagramem, bo taki koktajl ma przede wszystkim wyglądać. Zwykle jest to bardzo duża porcja, […]

Paskalizacja – z czym się to pije

Paskalizacja – z czym się to pije

Długi termin przydatności utrzymuje się metodą HPP (High Pressure Processing), która wykorzystuje wysokie ciśnienie, a nie temperaturę jak przy pasteryzacji.



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *