W ramach testowania przepisów z nowej książki „Gotowanie jest super” Adama Kozaneckiego na śniadanie był szybki bigos z białą kiełbasą. U mnie ze szpinakiem zamiast jarmużu, który ostatnio trochę mi się przejadł.
Przepis wygląda kontrowersyjnie dla osób, które nie lubią surowej białej kiełbasy. Zaręczam, że wyjęta z osłonki i usmażona jest pyszna. Testowałam to już kiedyś robiąc z niej nadzienie do pierogów.
Przepis:
1 surowa biała kiełbasa na osobę
opakowanie liści młodego szpinaku
2 szalotki lub mała cebula
świeżo mielony pieprz, majeranek i ostra papryka (po szczypcie)
masło klarowane do smażenia
Jak przygotować szybki bigos z białej kiełbasy?
Na patelni podsmażamy szalotkę, dodajemy wyjętą z osłonki i pokrojoną na kilkucentymetrowe kawałki kiełbasę, przyprawiamy pieprzem, majerankiem i papryką.
Kiedy kiełbasa się zarumieni dodajemy opakowanie szpinaku.
Gdy szpinak się usmaży i straci na objętości danie jest gotowe.
A oryginalny przepis wyglądał tak:
Od jutra zaczynam odchudzanie, kto się odchudza ze mną?
Wyszperalam w google dobry plan na chudnięcie,
wygoglujcie sobie – Jak szybko schudnąć Kamidoni zaleca