Sałatka ziemniaczana ze szparagami i fetą

Sałatka ziemniaczana ze szparagami i fetą

Sałatkę ziemniaczaną można jeść ze wszystkimi sezonowymi smakami. Teraz jest pora na szparagi, więc dodaję je do wszystkiego, zabieram w pudełku do pracy i mrożę na zimę. Klasyczna sałatka też nie może się bez nich obejść. Wolę zielone szparagi i wybieram zawsze te mniejsze i chudsze, bo nie wymagają obierania i gotują się dosłownie chwilkę. Młode wystarczy właściwie tylko zblanszować.

 

Składniki:

3 ziemniaki ugotowane w mundurkach, obrane i pokrojone na ósemki

dojrzały pomidor pokrojony na ósemki

pół pęczka ugotowanych szparagów z odciętymi końcówkami

jajko na twardo przekrojone na pół

pół czerwonej cebuli  drobno posiekanej

pół opakowania sera feta pokrojonego na kawałki

garść oliwek zielonych lub czarnych

po szczypcie suszonego oregano i pieprzu

2 łyżki sosu beszamelowego (może być kupny)

 

Przepis na sałatkę ziemniaczaną ze szparagami

 

Na talerzu ułożyć pokrojone ziemniaki, cebulę, pomidora, szparagi, oliwki i jajko. Szparagi polać sosem. Całość posypać pieprzem, oregano i serem feta.

Przepis na sałatkę ziemniaczaną ze szparagami

 

Lubisz moje wpisy? Bądź na bieżąco na Facebooku i Instagramie!



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *