Bardzo już tęsknie za latem i za jego smakami. Typowy letni obiad to zupa owocowa, a na drugie ziemniaki z sadzonym jajkiem. W marcu raczej się tym nie najemy i nie zrobi nam się po tym ciepło, ale za to będziemy mogli powspominać letnie smaki zrobi nam się ciepło na sercu. Dzięki Bogu za mrożone owoce!
Składniki:
litr wody
łyżeczka mąki ziemniaczanej
szczypta kardamonu
łyżka ekstraktu z wanilii
łyżka cukru
pół kilo letnich owoców (maliny, agrest, truskawki, czerwone porzeczki) + po kilka ładnych do dekoracji
ugotowany makaron (taki jak do rosołu)
Jak zrobić zupę owocową?
Wodę zagotowujemy z mąką ziemniaczaną. Dodajemy owoce, cukier, przyprawy i gotujemy 2 minuty. Wyłączamy gaz i odstawiamy na 10 minut. Podajemy z makaronem, udekorowane surowymi owocami.
Lubisz moje wpisy? Bądź na bieżąco na Facebooku i Instagramie!