Jeśli ukisiliście już wielki słój marchewki z tego przepisu i zastanawiacie się co z nim zrobić, to już piszę.
Składniki na 2 porcje:
połowa litrowego słoika kiszonej marchewki, odsączona z zalewy
pomarańcza podzielona na cząstki
połówka melona
oliwa do pokropienia
Plasterki kiszonej marchwi okładamy na talerzu, dekorujemy cząstkami pomarańczy. Z melona wydrążamy kulki używając łyżki do lodów i układamy na marchewce. Wykańczamy kilkoma kroplami cytryny.
Wspaniała sałatka na tzw. fit party 🙂 Zarzucę jeszcze jednym pomysłem – ciasto marchewkowe. Mało kto je robi, jeszcze w takiej „fit” wersji, tymczasem to naprawdę fajna sprawa. Oto przepis: http://www.jestemfit.pl/artykuly/dieta/ciasto-marchewkowe-czyli-superzdrowy-deser-warzywny Smacznego! 😉