25 i 26 stycznia 2020 w Pałacu Kultury odbędzie się pierwszy festiwal „Jedz Pij Warszawo”- największe kulinarne wydarzenie roku prezentujące historię, kulturę i najnowsze trendy kulinarne.
W programie będą live cookingi i degustacje, przekąski i zakąski, warsztaty kulinarne i koktajlowe, spotkania z szefami kuchni, pokazy, wykłady
i debaty. Będzie można spróbować przygotowywanych na miejscu dań i zrobić zakupy.
Przestrzeń festiwalowa zostanie podzielona na kilka stref tematycznych: „Smacznego!”, „Na zdrowie!, „Chleb i wino” z Robertem Makłowiczem, „Warszawa Kulturalna” z Pawłem Delągiem oraz magazynem Kukbuk, „Restauracje i live cooking”, „Strefa Wiedzy”, oraz „WEGE WAWA”.
„Celem Festiwalu jest wykreowanie cyklicznego święta pielęgnującego tradycje kulinarne oraz promującego rodzimą kulturę jedzenia i picia. Warszawa ma dziś ogromny potencjał i jestem przekonany, że festiwal udowodni, że nasza stolica jest prawdziwym europejskim centrum kulinarno-kulturalnym. Liczymy, że wydarzenie przyciągnie miłośników dobrego jedzenia, wszystkich którzy chcą zapoznać się tradycją kuchni stolicy jak również najnowszymi trendami gastronomicznymi.”
– powiedział inicjator Festiwalu – Piotr Popiński.
Program festiwalu można pobrać tutaj.
Bilety na festiwal „Jedz Pij Warszawo”, w cenie od 20 zł, są dostępne na ebilet.pl.