Taka kanapka z opiekacza to bardziej wypasiona wersja zwykłych tostów. To prosty posiłek drwala, idealny na działkę, ale wystarczająco hipsterski, żeby móc podać go gościom.
Składniki na 2 osoby:
6 kromek pieczywa tostowego razowego
jajko na twardo
2 plasterki chudego boczku
2 plasterki szynki z indyka
ser żółty- 4 plastry
keczup wymieszany ze szczyptą cynamonu
sos zrobiony z łyżki majonezu, łyżki soku z limonki i łyżki pasty chili
masło
pomidor
2 patyczki do szaszłyków
Jak przygotować działkową kanapkę klubową?
Przygotowujemy 3 kanapki, każdą z innym nadzieniem
Pierwsza:
z jajkiem pokrojonym w plasterki i podsmażonym na chrupko na suchej patelni plastrem boczku. Kanapkę smarujemy masłem (1 kromka) i sosem majonezowym (2 kromka).
Druga:
z szynką i serem. Kanapkę smarujemy masłem (1 kromka) i keczupem (2 kromka).
Trzecia:
tyko z serem żółtym. Kanapkę smarujemy masłem (1 kromka) i sosem majonezowym (2 kromka).
Gotowe kanapki przekradamy na pół i pieczemy w opiekaczu.
Każdą połówkę, nabijamy na patyczek szaszłykowy przekładając plasterkami pomidora pomiędzy każdym trójkątem. Pilnujemy, żeby w każdej porcji składającej się z 3 trójkątnych kanapek każda kanapka była inna.