Szprycer arbuzowy

Szprycer arbuzowy

Szprycer arbuzowy to kolejna latorośl z rodziny winno – winno – owocowych chłodzących i poprawiających nastrój napoi.

Jeśli smakował Wam szprycer malinowy  albo koktajl arbuzowy  to będziecie wniebowzięci co najmniej do końca lata.

Składniki szprycera arbuzowego

kilo arbuza
pół butelki białego wina
200 ml schłodzonej wody gazowanej
sok z połowy cytryny
lód do podania

Przepis na szprycer arbuzowy

Arbuza pozbawiamy skórki i pestek. Miksujemy z winem i sokiem z cytryny. Przed podaniem dodajemy wodę gazowaną i kilka kostek lodu na każdą porcję.


Related Posts

Szprycer malinowy

Szprycer malinowy

Ostatnio mam dość wyczerpujące zadanie w pracy. Wymaga sporego skupienia i dokładności, po kilku godzinach koniecznie muszę sobie zrobić przerwę, a pod koniec dnia potrzebuję drinka. Ponieważ jest lato, nie ma to jak szprycery, czyli napoje powstałe ze zmieszania białego wina z wodą gazowaną. Bardzo dobre są też z owocami. Moje ulubione to truskawkowy i malinowy. Składniki szprycera malinowego: 2 […]

Sangria bianco z brzoskwiniami i rozmarynem

Sangria bianco z brzoskwiniami i rozmarynem

Sangrię można robić z każdego wina, także białego. Jeśli mamy więcej gości, można zrobić wersję ekonomiczną, gdzie rozcieńczamy podane niżej składniki dodając litr soku np. brzoskwiniowego i uzupełniamy procenty wlewając szklaneczkę rumu. Ja wolę jednak taką bardziej wytrawną, prostszą wersję.   Składniki: butelka białego wina 3 dojrzałe brzoskwinie (obrane […]



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *