Czekoladowe jajka

Czekoladowe jajka

Co zjeść jeśli po sutym śniadaniu mamy jeszcze ochotę na szybki deser?
Najlepszy słodki i jajeczny deser to czekoladowe jajka.
Składniki:
2 jajka z niespodzianką
2 kieliszki likieru Adwokat
Jogurt naturalny (mały)
 
Jak przygotować czekoladowe jajka?
Jajka odwijamy z opakowania. Odcinamy im czubki i przez ten otwór usuwamy zabawkę.
Ustawiamy jajka w kieliszku do jajek. Wlewamy na dno trochę likieru jajecznego , następnie jogurt, a na wierzch znowu kropelkę likieru.
Podajemy jako deser po śniadaniu.
jajka czekoladowe
 


Related Posts

Błyskawiczny mus z bakłażana i czekolady

Błyskawiczny mus z bakłażana i czekolady

Podobny przepis na mus z bakłażana i czekolady jest w „Naturalnie” Alaina Ducasse’a, tylko tam od zera robi się babaganusz z bakłażana i mus ze śmietany i czekolady. To jest wersja błyskawiczna, która jest idealnym deserem po dużym daniu obiadowym. Nie jest to smak dla każdego, ale kiedy już nauczymy się go lubić, będziemy go jeść codziennie. A robi się go w minutę   Składniki: 1,5 […]

Pascha czekoladowa ze śliwkami

Pascha czekoladowa ze śliwkami

Nie jestem jakimś wielkim fanem dań wielkanocnych. Na Wigilię mogłabym jeść wszystko i to codziennie przez cały rok, a na Wielkanoc jest za dużo mięsa, jajek i kruchego ciasta. Nie muszę dodawać, że mazurki to też nie jest to, co króliki lubią najbardziej. Jest jednak danie, które uwielbiam pasjami – pascha. Zwłaszcza jeśli nie wpakuje się do nie za dużo bakalii i nie przesłodzi. Zwykle […]



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *