Szprycer arbuzowy

Szprycer arbuzowy

Szprycer arbuzowy to kolejna winorośl z rodziny winno – owocowych chłodzących i poprawiających nastrój napoi. Jeśli smakował Wam szprycer malinowy  albo koktajl arbuzowy  to będziecie wniebowzięci co najmniej do końca lata.

Składniki szprycera arbuzowego

kilo arbuza
pół butelki białego wina
200 ml schłodzonej wody gazowanej
sok z połowy cytryny
lód do podania

Arbuza pozbawiamy skórki i pestek. Miksujemy z winem i sokiem z cytryny. Przed podaniem dodajemy wodę gazowaną i kilka kostek lodu na każdą porcję.

Ponieważ arbuz jest słodki, nie trzeba nic dodatkowo dosładzać.

szprycer arbuz


Related Posts

Szprycer malinowy

Szprycer malinowy

Ostatnio mam dość wyczerpujące zadanie w pracy. Wymaga sporego skupienia i dokładności, po kilku godzinach koniecznie muszę sobie zrobić przerwę, a pod koniec dnia potrzebuję drinka. Ponieważ jest lato, nie ma to jak szprycery, czyli napoje powstałe ze zmieszania białego wina z wodą gazowaną. Bardzo […]

Sangria bianco z brzoskwiniami i rozmarynem

Sangria bianco z brzoskwiniami i rozmarynem

Sangrię można robić z każdego wina, także białego. Jeśli mamy więcej gości, można zrobić wersję ekonomiczną, gdzie rozcieńczamy podane niżej składniki dodając litr soku np. brzoskwiniowego i uzupełniamy procenty wlewając szklaneczkę rumu. Ja wolę jednak taką bardziej wytrawną, prostszą wersję.   Składniki: butelka białego wina […]



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *


Bitnami