Szaszłyki: kiełbaski i szparagi z grilla

Szaszłyki: kiełbaski i szparagi z grilla

Co zjeść, jeśli sezon grillowy w pełni a Wam znudziły się już hamburgery, kiełbasa i kaszanki? Czy może uważacie, że kiełbaski z grilla nie mogą się znudzić? Całkiem smaczne są szaszłyki ze szparagów, pozostają chrupkie i soczyste, ale przechodzą smakiem mięsa, które piecze się razem z nimi. Spróbujcie szaszłyków z zawijanymi kiełbaskami i szparagami, bo szparagi szybko się kończą!

Składniki:
Kiełbaski wieprzowe (cienkie, zawijane, które przypominają grubością szparagi)
Szparagi – 1 sztuka na każdy szaszłyk
Patyczki do szaszłyków

Szparagi i kiełbaski kroimy na kawałki. Każdą kiełbaskę, składamy na pół i nabijamy na patyczek. Przekładamy kawałkami szparaga.

Pieczemy na grillu około 15 minut.


Related Posts

Najlepsze przepisy na grilla

Najlepsze przepisy na grilla

Powoli można już zacząć planować co zjemy, gdy sezon grillowy będzie w pełni. Klasyki to oczywiście hamburgery, kiełbaski i kaszanki.

Paella z grilla – zobacz, jak ją przygotować

Paella z grilla – zobacz, jak ją przygotować

Paella to tradycyjna hiszpańska potrawa, którą przyrządza się na specjalnej patelni. W podstawowym przepisie znajdziemy bogactwo owoców morza, warzyw oraz pysznego ryżu.



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.