Szaszłyki: kiełbaski i szparagi z grilla

Szaszłyki: kiełbaski i szparagi z grilla

Co zjeść, jeśli sezon grillowy w pełni a Wam znudziły się już hamburgery, kiełbasa i kaszanki? Czy może uważacie, że kiełbaski z grilla nie mogą się znudzić? Całkiem smaczne są szaszłyki ze szparagów, pozostają chrupkie i soczyste, ale przechodzą smakiem mięsa, które piecze się razem z nimi. Spróbujcie szaszłyków z zawijanymi kiełbaskami i szparagami, bo szparagi szybko się kończą!

Składniki:
Kiełbaski wieprzowe (cienkie, zawijane, które przypominają grubością szparagi)
Szparagi – 1 sztuka na każdy szaszłyk
Patyczki do szaszłyków

Szparagi i kiełbaski kroimy na kawałki. Każdą kiełbaskę, składamy na pół i nabijamy na patyczek. Przekładamy kawałkami szparaga.

Pieczemy na grillu około 15 minut.


Related Posts

Paella z grilla – zobacz, jak ją przygotować

Paella z grilla – zobacz, jak ją przygotować

Paella to tradycyjna hiszpańska potrawa, którą przyrządza się na specjalnej patelni. W podstawowym przepisie znajdziemy bogactwo owoców morza, warzyw oraz pysznego ryżu.

Najlepsze przepisy na grilla

Najlepsze przepisy na grilla

Powoli można już zacząć planować co zjemy, gdy sezon grillowy będzie w pełni. Klasyki to oczywiście hamburgery, kiełbaski i kaszanki.



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.