Spring Rollsy z borówkami i mascarpone

Spring Rollsy z borówkami i mascarpone

O tym błyskawicznym śniadaniu opowiedziała mi koleżanka poznana na warsztatach gotowania dań kuchni tajskiej, która codziennie je naleśniki ryżowe na zimno z truskawkami. Ja zdecydowałam się na borówki, bo lubię dobierać dania kolorami do talerza. Takie śniadanie robi się błyskawicznie. Jeśli zdecydujemy się na springrollsy na zimno nie musimy też być bardzo pedantyczni przy zawijaniu, bo na pewno nic nam nie wycieknie.

 

Składniki:
8 arkuszy papieru ryżowego
opakowanie serka mascarpone 250 g
opakowanie borówek

Przygotowanie:

Arkusz papieru ryżowego włożyć na chwilkę do ciepłej wody. Arkusz ma 2 strony, bardziej gładką, która ma po zwinięciu znaleźć się na zewnątrz i bardziej szorstką, do której mają przywierać składniki. Po wyjęciu z wody odłożyć na deskę, na środku ułożyć owoce (garstkę) i czubatą łyżkę mascarpone. Zawinąć całość jak sajgonkę. podawać od razu albo zapakować sobie na pyszne drugie śniadanie.

borówki

160714_header_v1_klein-1

 

 



1 thought on “Spring Rollsy z borówkami i mascarpone”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *


Bitnami