Recenzja warsztatów Batida

Recenzja warsztatów Batida

 

Raz w miesiącu Batida i Kukbuk we współpracy z KitchenAid organizują warsztaty cukiernicze.

Ja przetestowałam warsztaty, które odbyły się w Batidzie na Woli (ul. Przy Lasku 2).

Była Niedziela Palmowa, więc piekliśmy oczywiście drożdżowe zające i baby piaskowe.

Warsztaty Batidy i Kukbuka są darmowe, ale trzeba wygrać wejściówkę, przesyłając wierszyk w konkursie ogłaszanym na stronie FB magazynu Kukbuk.  Wygrana jest kwestią szczęścia, ale oceniam, ze szanse są bardzo duże, co potwierdzili inni uczestnicy ze 100% skutecznością zapisów.

batida

Czy warto pójść na warsztaty w Batidzie?

 

Plusy:

 

  1. Dostęp do przetestowanych przepisów Batidy, osobiście mam zaufanie do ich wiedzy i doświadczenia.
  2. W czasie warsztatów używamy prawdziwego masła.
  3. Cukiernicy Batidy są bardzo pomocni i potrafią uratować ciasto, jeśli coś pójdzie nam nie tak.
  4. Upieczone ciasta zabiera się do domu i można podać je bliskim
  5. Dostaje się najnowszy numer magazynu Kukbuk i kawę/herbatę.
  6. Można zobaczyć zaplecze prawdziwej cukierni i pracować na sprzęcie, który na codzień wykorzystują zawodowi cukiernicy.
  7. Warsztaty są bezpłatne –  do wygrania w konkursie.
  8. Warsztaty trwają ok 2-3 godzin i są w godzinach porannych w niedzielę. Nie zajmują dużo czasu, nie kolidują z innymi rzeczami i od razu ma się niedzielne ciasto do podania na stół.
  9. Pracuje się na wysokiej jakości sprzęcie  KitchenAid

 

przepis

Minusy

  1. Kiedy czeka się na wyjęcie z pieca swoich “dzieł”, czas się nieco dłuży, można by pomyśleć o jakiejś “animacji”.
  2. Nic mi innego nie przychodzi do głowy jeśli chodzi o minusy, było wspaniale.

batida2


Related Posts

Burrito alla studio kulinarne The Plate

Burrito alla studio kulinarne The Plate

Uwielbiam warsztaty kulinarne. To jeden z powodów, dla którego założyłam tego bloga. Jest coś magicznego w studiach kulinarnych, we wspólnym przygotowywaniu posiłku i uczeniu się nowych trików. Najlepsze jest zawsze wspólne jedzenie. To jest nasze jedzenie, bo sami je zrobiliśmy, ale zwykle jest to coś, […]

Małe Przyjemności – recenzja studia kulinarnego dla dzieci

Małe Przyjemności – recenzja studia kulinarnego dla dzieci

Pierwszy raz byłam w tej szkole gotowania na Dzielnej 15 w Warszawie na konferencji prasowej – premierze nowej książki kulinarnej. Zwykle jednak zamiast dziennikarzy i blogerów kulinarnych goszczą w niej mali kucharze.   Dzieci już 4-letnie uczą się tu gotować pod okiem trenerki, która nie […]



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *


Bitnami