Recenzja warsztatów Batida

Recenzja warsztatów Batida

 
Raz w miesiącu Batida i Kukbuk we współpracy z KitchenAid organizują warsztaty cukiernicze.
Ja przetestowałam warsztaty, które odbyły się w Batidzie na Woli (ul. Przy Lasku 2).
Była Niedziela Palmowa, więc piekliśmy oczywiście drożdżowe zającebaby piaskowe.
Warsztaty Batidy i Kukbuka są darmowe, ale trzeba wygrać wejściówkę, przesyłając wierszyk w konkursie ogłaszanym na stronie FB magazynu Kukbuk.  Wygrana jest kwestią szczęścia, ale oceniam, ze szanse są bardzo duże, co potwierdzili inni uczestnicy ze 100% skutecznością zapisów.
batida
Czy warto pójść na warsztaty w Batidzie?
 
Plusy:
 

  1. Dostęp do przetestowanych przepisów Batidy, osobiście mam zaufanie do ich wiedzy i doświadczenia.
  2. W czasie warsztatów używamy prawdziwego masła.
  3. Cukiernicy Batidy są bardzo pomocni i potrafią uratować ciasto, jeśli coś pójdzie nam nie tak.
  4. Upieczone ciasta zabiera się do domu i można podać je bliskim
  5. Dostaje się najnowszy numer magazynu Kukbuk i kawę/herbatę.
  6. Można zobaczyć zaplecze prawdziwej cukierni i pracować na sprzęcie, który na codzień wykorzystują zawodowi cukiernicy.
  7. Warsztaty są bezpłatne –  do wygrania w konkursie.
  8. Warsztaty trwają ok 2-3 godzin i są w godzinach porannych w niedzielę. Nie zajmują dużo czasu, nie kolidują z innymi rzeczami i od razu ma się niedzielne ciasto do podania na stół.
  9. Pracuje się na wysokiej jakości sprzęcie  KitchenAid

 
przepis
Minusy

  1. Kiedy czeka się na wyjęcie z pieca swoich “dzieł”, czas się nieco dłuży, można by pomyśleć o jakiejś “animacji”.
  2. Nic mi innego nie przychodzi do głowy jeśli chodzi o minusy, było wspaniale.

batida2


Related Posts

Burrito alla studio kulinarne The Plate

Burrito alla studio kulinarne The Plate

Uwielbiam warsztaty kulinarne. To jeden z powodów, dla którego założyłam tego bloga. Jest coś magicznego w studiach kulinarnych, we wspólnym przygotowywaniu posiłku i uczeniu się nowych trików. Najlepsze jest zawsze wspólne jedzenie. To jest nasze jedzenie, bo sami je zrobiliśmy, ale zwykle jest to coś, czego sami byśmy nie przygotowali, bo pracujemy pod kierunkiem kogoś, kto gotuje lepiej niż […]

Małe Przyjemności – recenzja studia kulinarnego dla dzieci

Małe Przyjemności – recenzja studia kulinarnego dla dzieci

Pierwszy raz byłam w tej szkole gotowania na Dzielnej 15 w Warszawie na konferencji prasowej – premierze nowej książki kulinarnej. Zwykle jednak zamiast dziennikarzy i blogerów kulinarnych goszczą w niej mali kucharze.   Dzieci już 4-letnie uczą się tu gotować pod okiem trenerki, która nie tylko zna przepisy i wie co lubią jeść dzieci, ale też ma do nich odpowiednie podejście. Nic […]



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.