Pasta jajeczna z sardynkami

Pasta jajeczna z sardynkami

Nie jestem wielkim fanem ryb, ale lubię rybki w puszce np. sardynki. I uwielbiam pasty rybne typu awanturka. Dziś na śniadanie będzie wersja z jajkiem i bez pieczywa.

 

Składniki na 2 osoby:

 

puszka sardynek razem z olejem

2 jajka ugotowane na twardo

pół małej cebuli czerwonej pokrojonej w kostkę

2 łyżki majonezu Winiary

natka pietruszki do dekoracji

ziemniak lub batat – ugotowany w mundurku i przekrojony na pół

 

Jak przygotować pastę jajeczną z sardynkami?

Wszystkie składniki oprócz natki miksujemy na gładką masę. Dekorujemy natką i podajemy  jako gzik z ziemniakiem lub batatem.

 

Lubisz moje  wpisy? Bądź na bieżąco na Facebooku i Instagramie!

pasta z sardynek i jajek

Przepis bierze udział w Konkursie na przepis miesiąca na Winiary.pl


Related Posts

Pomidorowa sałatka panzanella z tuńczykiem

Pomidorowa sałatka panzanella z tuńczykiem

Jakiś czas temu dostałam opakowanie greckich sucharków. Są twarde jak podeszwa, ale namoczone i podawane z pomidorami są przepyszne. Wtedy postanowiłam, że zrobię z nich panzanellę, kiedy tylko zacznie się sezon pomidory malinowe. Oczywiście zwykłe sucharki lub grzanki też dadzą radę, bo szkoda sobie odmawiać […]

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem

Jeżeli czytasz tego bloga, to wiesz, że podaję tu przepisy na dania, które naprawdę jem. Niektóre są bardzo proste. Np. sałata ze śmietaną czy pasta jajeczna. Dlaczego by nie jeść ich częściej?   Składniki:   4 jajka pół pęczka szczypiorku 2 łyżki majonezu lub jogurtu […]



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *


Bitnami