Pasta jajeczna z awokado

Pasta jajeczna z awokado

Klasyką zdrowych past śniadaniowych jest jajko i awokado. Nie może jej zabraknąć na naszym stole, zwłaszcza, że robi się ją dosłownie chwilkę.

 

Składniki:

3 ugotowane na twardo jajka

dojrzałe awokado

sok z połówki limonki

pół małej czerwonej cebuli pokrojonej w drobną kostkę

łyżka oliwy

świeżo zmielony czarny pieprz

 

Jak przygotować pastę jajeczną z awokado?

Awokado obrać, skropić cytryną i pokroić na kawałki. Wymieszać z oliwą i pieprzem. Jajka poszatkować krajalnicą do jajek i dodać do awokado razem z cebulą. Wymieszać i podawać z pieczywem lub z na połówkach ugotowanego ziemniaka lub batata jako gzik.

 

Lubisz moje  wpisy? Bądź na bieżąco na Facebooku i Instagramie!


Related Posts

Mus z wątróbki z wiśniami alla żydowski kawior

Mus z wątróbki z wiśniami alla żydowski kawior

Moją ulubioną śniadaniową pastą do chleba jest mus z wątróbki. Klasyczna wersja z kuchni izraelskiej to drobno posiekana wątróbka, którą wcześniej smażyliśmy z cebulką, podawana z posiekanym jajkiem i buraczkami. Jest coś atawistycznego w krwawych czerwonych buraczkach podawanych jako dodatek do mięsa, ale ja wolę […]

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem

Jeżeli czytasz tego bloga, to wiesz, że podaję tu przepisy na dania, które naprawdę jem. Niektóre są bardzo proste. Np. sałata ze śmietaną czy pasta jajeczna. Dlaczego by nie jeść ich częściej?   Składniki:   4 jajka pół pęczka szczypiorku 2 łyżki majonezu lub jogurtu […]



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *


Bitnami