“Minimalist baker” – recenzja

“Minimalist baker” – recenzja

Diana Shultz zadedykowała książkę fanom swojego bloga. Jest ich całkiem sporo, bo żeby gotować z Minimalist baker potrzeba mieć tylko 1 miskę, 30 minut i do 10 składników. Większość tych przepisów jest też bardzo zdrowa, wegańska i często bezglutenowa. To po prostu smaczna nieskomplikowana kuchnia fussion z meksykańskimi i indyjskimi inspiracjami.

Co bym minimalistycznego zrobiła z przepisów z tej książki?

Bardzo lubię ryż kalafiorowy, burrito i mango lassi, więc na pewno wypróbuję wersję Diany. Dobrym pomysłem są łódeczki z cykorii np. z musem chrzanowym i dodawanie tamaryndowca, który został nam po pad thai do drinków. Minimalist baker specjalizuje się w wypiekach – a ja uwielbiam ciasta warzywne, więc już cieszę się na ciasto dyniowe.

Uprzedzam tylko, że fussion u Diany Shultz to na prawdę fussion. Przygotuj się na tajskie burgery i burgery o smaku pizzy.

Minimalist baker. Prosto, smacznie, wegańsko Diana Shultz

[nokaut-offers-box url=’p:/kuchnia-przepisy-kulinarne/minimalist-baker-prosto-smacznie-wegansko-9788376428376.html’ classes=”big”]

Minimalist baker. Prosto, smacznie, wegańsko
Autor: Diana Shultz
Wydawnictwo Pascal
Data premiery: 2016
Ilość stron: 604
Okładka: twarda



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *