Koktajl gazpacho

Koktajl gazpacho

Zima to nie jest dobry moment na detoks, ale jeśli koktajl jest smaczny, to będzie dobrym dodatkiem do kolacji. Taki napój robi się dosłownie chwilkę. Polecam jeśli lubisz tylko te smaki, które już znasz.

Składniki:
puszka pomidorów w kawałkach lub pół opakowanie passaty
pół obranego ogórka szklarniowego
1/4 papryki
pół pęczka posiekanego szczypiorku
mały ząbek czosnku przetarty przez praskę
łyżka soku z cytryny lub octu jabłkowego
szczypta pieprzu i soli
szklanka zimnej wody

Jak przygotować koktajl gazpacho?
Wszystkie składniki pokroić i zmiksować – nie trzeba bardzo gładko. Podawać jako koktajl.

Koktajl gazpacho


Related Posts

Australijski koktajl truskawkowy

Australijski koktajl truskawkowy

Coraz modniejsze stają się lokale serwujące tzw. freakshaki, czyli zwariowane koktajle mleczne. Liczy się nie tylko smak koktajlu, ale też dekoracja – bita śmietana, kawałki wafelków, albo popcorn, słodkie syropy ściekające po ściankach naczynia. Moda na nie zaczęła się w Australii wraz z Instagramem, bo taki koktajl ma przede wszystkim wyglądać. Zwykle jest to bardzo duża porcja, […]

Paskalizacja – z czym się to pije

Paskalizacja – z czym się to pije

Długi termin przydatności utrzymuje się metodą HPP (High Pressure Processing), która wykorzystuje wysokie ciśnienie, a nie temperaturę jak przy pasteryzacji.



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *