Gzik – ziemniaki z pastą jajeczną

Gzik – ziemniaki z pastą jajeczną

Uwielbiam gzik z twarożkiem, ale ziemniaki można jeść też z każdą inną pastą kanapkową – będą sycące i bezglutenowe.

 

Składniki:

kilka ładnych, średnich ziemniaków

pasta jajeczna – przepis tutaj

kilka rzodkiewek do dekoracji

 

Jak zrobić gzik z pastą jajeczną?

Ziemniaki myjemy i szorujemy szczotką do warzyw, gotujemy w mundurkach przez 30 minut. Zostawiamy je do przestygnięcia, obieramy i kroimy na połówki.

Na każdą połówkę ziemniaka nakładamy łyżkę pasty jajecznej i plasterki rzodkiewki.

gzik z pastą jajeczną



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *


Bitnami