Czekoladowe jajka

Czekoladowe jajka

Co zjeść jeśli po sutym śniadaniu mamy jeszcze ochotę na szybki deser?
Najlepszy słodki i jajeczny deser to czekoladowe jajka.

Składniki:
2 jajka z niespodzianką
2 kieliszki likieru Adwokat
Jogurt naturalny (mały)

 

Jak przygotować czekoladowe jajka?

Jajka odwijamy z opakowania. Odcinamy im czubki i przez ten otwór usuwamy zabawkę.
Ustawiamy jajka w kieliszku do jajek. Wlewamy na dno trochę likieru jajecznego , następnie jogurt, a na wierzch znowu kropelkę likieru.
Podajemy jako deser po śniadaniu.

jajka czekoladowe

 


Related Posts

Błyskawiczny mus z bakłażana i czekolady

Błyskawiczny mus z bakłażana i czekolady

Podobny przepis na mus z bakłażana i czekolady jest w „Naturalnie” Alaina Ducasse’a, tylko tam od zera robi się babaganusz z bakłażana i mus ze śmietany i czekolady. To jest wersja błyskawiczna, która jest idealnym deserem po dużym daniu obiadowym. Nie jest to smak dla […]

Pascha czekoladowa ze śliwkami

Pascha czekoladowa ze śliwkami

Nie jestem jakimś wielkim fanem dań wielkanocnych. Na Wigilię mogłabym jeść wszystko i to codziennie przez cały rok, a na Wielkanoc jest za dużo mięsa, jajek i kruchego ciasta. Nie muszę dodawać, że mazurki to też nie jest to, co króliki lubią najbardziej. Jest jednak […]



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *


Bitnami