Chef’s Ghost Kitchen – recenzja

Chef’s Ghost Kitchen – recenzja

Jedno zamówienie, jedna dostawa, dania różnych kuchni świata. Nowy koncept Chef’s Ghost Kitchen umożliwia miksowanie dań kuchni : bliskowschodniej, amerykańskiej, japońskiej i indyjskiej, oraz realizuje ideę wirtualnych restauracji.

Trend ten pochodzi ze Stanów Zjednoczonych, ale idea ghost kitchen zyskała również zainteresowanie w Polsce, wraz z zamknięciem restauracji dla klientów i upowszechnieniem się dostaw do domu.

Czym różni się ghost kitchen od tradycyjnej restauracji?


Ghost kitchen nie ma sali restauracyjnej ani kelnerów, nie musi mieścić się w prestiżowej lokalizacji i być wyspecjalizowana w jednej kuchni. Zmniejszone koszty prowadzenia biznesu, umożliwiają skupienie się na jakości posiłków.

Składając jedno zamówienie, można dowolnie miksować dania różnych kuchni świata, więc nie trzeba 3 zamówień, jeśli chcemy zjeść burgera, sushi i hummus.
Co jeszcze wyróżnia Chef’s Ghost Kitchen? Na pewno opakowania, które są biodegradowalne i w duchu zero waste a nadruki przygotowywane są tuszami ekologicznymi, które są bezpieczne dla żywności.

Każdy kucharz specjalizuje się w jednej kuchni, którą przygotowuje w Chef’s Ghost Kitchen, więc dania jordańskie przygotowuje inna osoba niż hamburgery.
Na ten moment dowóz jest na terenie Warszawy, ale w planach są kolejne lokalizacje i kolejne kuchnie świata.

Chef’s Ghost Kitchen

Ja zdecydowałam się na przetestowanie dań kuchni bliskowschodniej i indyjskiej.

Z dań indyjskich smakowały mi grillowany ser halloumi w sosie pomidorowym z orzechami nerkowca oraz soczewica i fasola w sosie pomidorowo śmietanowym , podawane z ryżem i sałatką indyjską. Wyróżnia to Chef’s Ghost Kitchen od innych miejsc z kuchnią indyjską, gdzie dodatki trzeba zamówić osobno, co zwiększa kwotę zamówienia.

Z dań kuchni bliskowschodniej polecam sałatk z natki pietruszki, kaszy bulgur, pomidora, czyli tabuleh, rolsy, czyli falafel z dodatkiem hummusu, pikli, pomidora i pasty tahini, zawinięty w pszenną tortille i pokrojony w grube plastry, bohari, czyli udka z kurczaka podawane z ryżem i sałatką arabską.

Dobre były też pasty typu hummus czy muhammara i batata hara, czyli pieczone ziemniaczki z dodatkiem sosu i przypraw.

Chef’s Ghost Kitchen

Chef’s Ghost Kitchen – kod rabatowy


20% kod rabatowy to „tokarska20” do wykorzystania na https://ghostkitchen.pl/

Artykuł sponsorowany


Related Posts

Pizzeria San Giovanni — recenzja

Pizzeria San Giovanni — recenzja

W ostatni weekend byłam na spacerze w Parku Skaryszewskim i na pizzy w San Giovanni naprzeciwko parku. Co można tam zjeść?

OFF Brzeska 25 – Życie wraca na Bazar Różyckiego

OFF Brzeska 25 – Życie wraca na Bazar Różyckiego

7 maja 2021 na Brzeskiej 25 zostanie otwarta nowa przestrzeń gastronomiczna i kulturalna Off Brzeska. Czego się można spodziewać?



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.