Bataty z fasolą i chrzanem

Bataty z fasolą i chrzanem

Uwielbiam pasty śniadaniowe: rybne jak sardynkowa czy tuńczykowa, jajeczne i z twarożkiem. Bardzo dobra jest też pasta z fasolą i chrzanem, którą zamiast na pieczywie, podaje z pieczonym batatem.
Składniki:

2 bataty

szklanka ugotowanej białej fasoli

łyżka chrzanu ze słoika

sok z połowy cytryny

świeżo zmielony pieprz

natka pietruszki do posypania

 

Jak przygotować bataty z fasolą i chrzanem?

Poprzedniego dnia namoczyć fasolę i gotować ją przez godzinę. Batata przekroić na pół i upiec w piekarniku (20 minut, 180 stopni). Przygotować pastę z fasoli, miksując fasolę, chrzan, cytrynę i pieprz. Podawać połowki batata z 2 łyżkami pasty i natką pietruszki.

 

Lubisz moje  wpisy? Bądź na bieżąco na FacebookuInstagramie!

 

Bataty z pastą z fasolą i chrzanem


Related Posts

Paszteciki z marchewki z chrzanem

Paszteciki z marchewki z chrzanem

Lubię piec, ale kiedy robię ciasto i nie zamrożę od razu połowy, to część zawsze mi się marnuje. Dlatego postanowiłam zrobić sobie pasztet warzywny. Można go zjeść na obiad, zabrać do pracy i zrobić z niego zdrową przekąskę, więc na pewno nam się nie zeschnie. Z tych samych składników można upiec duży pasztet w keksówce, ale ja wolę indywidualne porcje, bo nie ma kłopotu z krojeniem i łatwiej […]

Pomysły na szybki obiad

Pomysły na szybki obiad

Jeśli nie chcecie jeść w kółko tego samego, wybierzcie się w podróż po prostych, efektownych i sycących daniach obiadowych z różnych krajów. Będzie z czego wybierać!



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.