Bajgiel z łososiem i koperkiem

Bajgiel z łososiem i koperkiem

Bajgiel jak bajgiel, taka kombinacja to żelazny klasyk. Można jeszcze dodać sobie kapary czy oliwki, ale ja nie chciałam zagłuszać smaku koperku, bo to koperek, który sama wyhodowałam z nasionka. Więcej o moich przygodach z miejskim ogrodnictwem można przeczytać tutaj.

koperek

Ponieważ w piekarni koło mnie nie ma bajgli, kupuję zwykle obwarzanki krakowskie. Ważne, żeby nie trafił nam się stary obwarzanek, bo będzie go ciężko kroić.

 

Składniki:

bajgiel lub świeży obwarzanek krakowski

2 czybate łyżki serka śmietankowego

plasterek wędzonego łososia

2 plasterki czerwonej cebuli

koperek

świeżo zmielony pieprz

 

Jak przygotować bajgla z łososiem i koperkiem?

Obwarzanek kroimy tak, żeby uzyskać 2 kółka. Każdą połówkę smarujemy serkiem. Na jednej z nich układamy łososia, cebulę i koperek, a drugą pieprzymy. Składamy obwarzanek, żeby znowu tworzył całość, kroimy na kawałki i zjadamy.

Bajgiel z łososiem i koperkiem

Lubisz moje  wpisy? Bądź na bieżąco na Facebooku i Instagramie!


Related Posts

Mus z wątróbki z wiśniami alla żydowski kawior

Mus z wątróbki z wiśniami alla żydowski kawior

Moją ulubioną śniadaniową pastą do chleba jest mus z wątróbki. Klasyczna wersja z kuchni izraelskiej to drobno posiekana wątróbka, którą wcześniej smażyliśmy z cebulką, podawana z posiekanym jajkiem i buraczkami. Jest coś atawistycznego w krwawych czerwonych buraczkach podawanych jako dodatek do mięsa, ale ja wolę […]

Tosty francuskie z rokitnikiem

Tosty francuskie z rokitnikiem

Mam sentyment do owoców rokitnika. Nie rozumiem, dlaczego nie jest bardziej popularny w Polsce. To znaczy rośnie w wielu miejscach, jako charakterystyczne pomarańczowe kulki, ale nikt go nie je. Kiedy byłam na wakacjach w Rosji podpatrzyłam patent na bardzo prosty deser.  Wystarczy zmiksować zerwane jagódki […]



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *


Bitnami